Fillers

Fillers

Ta hand om tidiga ålderstecken med fillers.

Våra behandlingar börjar med en konsultation innan du behandlas med önskad filler. Om du känner att du önskar får du bedövning före behandlingen men det brukar inte vara nödvändigt då produkterna vi använder innehåller bedövning. Effekten är omedelbar och behandlingen är enkel och går snabbt.

Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med ditt slutresultat har vi en produkt som tar bort allt injicerat material på ett dygn och du återgår till ditt ursprungliga utseende igen. På så sätt kan du känna dig helt trygg.

För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.
Du skall inte ha någon infektion (feber eller värk) i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad.

  • Behandlingstid:         Ca 30 min
  • Tillbaka till vardag:  Direkt
  • Risker:                      Blåmärken och svullnad
  • Undvik:                    Sol, solarium, extrem värme
  • Konsultation:             Kostnadsfri
  • Pris:                          Vg. se prislista
  • Betalning:                  Swish

Vid behandling med fillers kan det uppstå en rodnad och svullnad i behandlingsområdet som stannar kvar i 3-4 dagar.
Du kan känna viss ömhet i upp till en vecka.
Det slutgiltiga resultatet ser du efter ungefär en vecka.

Vanliga frågor

Fillers är samlingsnamnet på de ämnen som används för att fylla ut rynkor och veck eller ge volym. Resultatet är en genomskinlig gel som är kemiskt framtagen för att efterlikna kroppens egna, naturliga hyaloronsyra. En fillerbehandling är således en volymgivande injektionsbehandling baserad på hyaloronsyra. Med filler kan man bygga upp förlorad volym (pga åldrande), skulptera ansiktet eller delar av ansiktet, släta ut rynkor, förstora läpparna och föryngra huden.

Hyaluronsyra är ett fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen. Med åldern minskar den egna Hyaluronsyran och huden blir slappare. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur, samt medverkar till att ge huden volym och fukt.

Resultat syns omgående efter behandling och efter ca tre dagar har oftast svullnad som uppkommer hos många försvunnit.

På Fuentes Care specialiserar vi oss på ansiktskonturering, utfyllnad av läppar och behandling av rynkor. Vår personal som utför fillersbehandlingar är legitimerade och högt kvalificerade.

Med fillers kan vi föryngra huden, framhäva och förstärka drag och ge den ökad lyster och fuktighet genom injektioner på rätt ställen. Genom att återskapa förlorad volym i ansiktet på ett sätt som ser naturligt ut kan du få ett ungdomligare och mer distinkt utseende. Dina linjer, rynkor och veck slätas ut – med injektion istället för kirurgi. Så oavsett om det gäller mer volym, att fylla eller jämna ut så kan vi ordna det med hjälp av olika fillers.

Då ansiktet är ett otroligt kärlrikt område och blodförsörjningen god kan blåmärken och svullnad lätt uppstå vid behandling. Eventuell svullnad och blåmärken är övergående och kan förekomma runt det behandlade området. som normalt försvinner inom en vecka.

Fillers behandling ska inte utföras under graviditet eller under amning.

När du utför en behandling få du ej ha en pågående infektion eller feber. Du får heller inte ha en finne på injektionsområdet eller Herpesinfektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

Man bör avstå rökning i minst fyra timmar efter behandlingen.

Skillnaden mellan preparaten (märken) ligger i hur tillverkaren har framställt sin produkt, hur molekylerna är länkade och hur mycket dessa har blivit förfinade. Det innebär att det är tillverkarnas metoder som avgör hur fillern fungerar. Det som skiljer är hur fort de bryts ned i kroppen, hur mycket vatten de drar till sig och hur väl de behåller sin form. Så det är skillnad mellan olika tillverkare och mellan en tillverkares olika produkter. Vi på Fuentes Care har noggrant valt ut de bästa produkterna på marknaden att arbeta med.
Alla filler märken vi använder oss utav innehåller hyaluronsyra. Det är det vanligaste ämnet som använts i fillers sedan det kom på 90-talet. De är inte permanenta

Smärtan är individuell. Innan behandlingen får man en bedövningssalva som innehåller lidokain som finns i bl.a. tandläkarbedövning. Vissa av våra fillers innehåller även bedövningsmedel i själva sprutan.

Varaktigheten är beroende på vilket området som behandlas och kundens egna ämnesomsättning och livsstil. Varje behandlingsområde i ansiktet har varierande hållbarhet och detta beror på hur vävnaden under huden är samt aktiviteten av behandlingsområdet. Normalt sett varar de flesta behandlingar mellan fyra till tolv månader.

Ja, fillerbehandlingar är inte permanenta. Så småningom återgår kroppen till sin ursprungliga form.

Hyaluronsyrebaserade filler går att bryta ned genom att injicera ett motmedel, Hyalase. Efter behandling med Hyalase bryts fillern ned på 24 timmar och utseendet återställs omedelbart.